сряда, 7 февруари 2018 г.

Сочни ребърца със сладко-кисел сос



Децата казаха, че приличат на тези по филмите :) Леко загорели и с хубав лъскав сос. Наистина са много вкусни и не изискват кой знае какви продукти.


Продукти:

1 кг. ребра.
4с.л. соев сос
2 ч.л. мед
2 с.л. лек оцет/ ябълков например/
1ч.л. чесън на прах или скилидка стрит
1 ч.л. черен пипер, смлян
2 с.л. чили сос или кетчуп
1 с.л. царевично нишесте


Приготвяне:

В купа смесваме всички подправки без царевичното брашно. Измиваме ребрата и подсушаваме. Слагаме в тава алуминиево фолио. Аз събрах цялото парче ребра в тавата на фурната. Ако не можете, разделете го на две. С четка намазваме отвсякъде ребрата и ги посоляваме на вкус. От соса остава доста и така трябва. Увиваме ребрата хубаво в алуминиево фолио, поставяме в тавата и печем 1 час в загрята фурна на 200 градуса. После махаме фолиото и запичаме от двете страни до златисто. В соса слагаме царевичното нишесте, размито с 1.с.л. вода. Слагаме на котлона да се сгъсти. Изваждаме ребрата и обилно намазваме със соса. После нападаме с ръце :)
Да ви е сладко!
Адаптирано оттук.

3 коментара:

  1. Траянче,
    ребърцата са чудесно зимно предложение.Интересен и много вкусен сос за тях си приготвила.Правя ги обикновено запечени на фурна, но така определено ще са още по - вкусни.
    Поздрави и лек ден !

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, жестоки са! Като по филмите, че даже и ти ме вкара в един вече с тази гледка:). Размазващо вкусни, представям си с какъв кеф бих се изцапала с тези ребърца:). Поздрави, Траянче!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)