Много бързо и вкусно ястие или предястие, както си решите. Аз направих 10 броя, давам продуктите за тях.
Продукти за 10 броя:
10 средно големи картофа
100 - 150 грама колбас
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
50 гр. масло
5 яйца/ зависи на колко картофа ще сложите, може и по-малко/
малко олио
Приготвяне:
Измийте добре картофите и ги наредете стабилно в тава, застлана с хартия за печене. С вилица надупчете всеки на две-три места. Полейте с тънка струйка олио всеки и изпечете на 200 градуса в загрята фурна до омекване. Извадете ги и оставете леко да се охладят, но не напълно. Аз работих с кухненска ръкавица, защото доста парят. Разрежете всеки картоф през средата, но не до долу и изгребете с малка лъжичка така, че вътре да остане кухина. В кухините сложете по 1/2 ч.л. масло. Смесете издълбаното с нарязан колбас на ситно, натрошеното сирене и накрая на 5 от тях настърган кашкавал. С останалите 5 картофа процедираме по същия начин, но слагаме по-малко плънка, за да има място за яйцата. Чукваме внимателно по едно яйце и връщаме отново във фурната всички картофи до стягане на яйцето и запичане на кашкавала.
Да ви е сладко!
Разкошни, голяма вкусотия! Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеЧудесно предястие Траянче.Правя печени картофи редовно по различни начини.Бързо, много лесно и здравословно с тях може да се нахрани човек.Също и за гости ги използвам, чудесни са твоите.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица ! Весело лято !
Чудесни са, а покрай колбаса ще се изядат и картофите :D И да ти се оплача, че блогът ти не ми ще коментарите, но аз въпреки него пак ще опитам да пожелая да ви е живо и здраво детето (от предната публикация) :) :)
ОтговорИзтриванеИска, иска, мерси :)
Изтриване